4 anledningar till varför hudvård är viktigt!

4 anledningar till varför hudvård är viktigt!

Om du någonsin funderat på varför din hudvård är viktig – så har du hamnat rätt. Den rätta hudvården för dig är inte bara viktig utan avgörande om du ska få en hälsosam hud framöver. Är du personen som fortfarande använder dig av vanliga tvålar och produkter som är skadliga för huden, är det dags att tänka om. Här nedan kommer fyra tips om varför din hudvård är bra för ditt välmående.

Lider du av torr hy?

För att hålla hudbarriären frisk i ansiktet är det viktigt att du använder dig av produkter med ett normalt pH-värde då din hud lätt blir irriterad eller torr. Om du redan idag lider av torr hy är det viktigt att du börjar använda dig av produkter som är mildare och reparerande, då din hy behöver mycket fukt och fett. När huden är torr är det vanligt att man blir sträv och fjällig på hudytan vilket betyder att du saknar fukt i ansiktet, vilket ger den strama känslan. Sluta använda din vanliga handtvål och köp istället en ansiktsrengöring som är anpassad för torr och känslig hud. Börja använda rätt produkter idag för att slippa få fjällig och stram hy. Genom att reparera din hudbarriär kommer även sminket att sitta bättre.

Förbättra din mentala hälsa.

Även om din hud inte är det enda du bör tänka på när det kommer till din mentala hälsa, så kan ditt utseende påverka din känslomässiga hälsa. Dels då det är det första du ser i spegeln på morgonen och dels vad andra lägger märke till. Om du lider av akne, plitor eller hudförändringar så finns många serum och krämer som kan hjälpa dig med detta. Istället för att förlita dig på kosmetiska produkter, kan du arbeta med hudprodukter som tar bort dessa problem. Genom att ha en rutin på morgon och kväll kan dina hudvårdsprodukter hjälpa dig att lösa olika hudproblem och samtidigt ge dig ett bättre självförtroende.

Är rynkor ett problem?

Om du börjar känna dig grå i hyn eller känner att du vill börja jobba på dina rynkor, är det bra att börja med en hudrutin just nu. Det tar ungefär två månader för att börja se de första resultaten av dina nya hudprodukter och då är det framför allt krämer för anti-age som kommer att hjälpa. Men att ta på sig en ansiktsmask när du vill relaxa i bubbelbadkar ger dig även lite avkoppling från vardagen. Investera i produkter med C-vitamin och A-vitamin då dessa kommer att hjälpa dig att få en slät och fin hy.

Problem med hyperpigmentering?

Sist men inte minst är även hyperpigmenteringar något som en ny hudvårdsrutin kan hjälpa dig med! Istället för att fokusera på starka krämer är det bättre att reparera hudbarriären med fokuserade serum och krämer. Om du lider av hyperpigmenteringar på huden beror det på att huden producerar för mycket melanin, vilket produceras av ålder, hormonförändringar, hudskador och solexponering. Så det första steget är att börja med en SPF-kräm men även en kräm eller ett serum som har syror för att ljusa upp det pigmenterade området.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante