Hur håller man sig ung och hur gör stjärnorna?

Hur håller man sig ung och hur gör stjärnorna?

I medier ser man kvinnor och män som är en bra bit över 50 men fortfarande ser ut som att de ligger kring 30 års gränsen. Bland annat Jennifer Aniston och Demi Moore är exempel på kvinnor som aldrig verkar åldras. Att de har tillgång till metoder som vanliga dödliga bara kan drömma om förstår de flesta, detsamma gäller kanske storleken på deras plånboker. Det förminskar dock inte det faktum att det är många saker som du kan göra för att hålla ditt utseende ungdomligt. För att du ska kunna hålla dig ung, fräsch, pigg och ungdomlig bör du ta del av dessa tips och följa dem:

  • Ät färgglada frukter och grönsaker – dessa är fullproppade med antioxidanter som hjälper din hud och som får dig att må bra.
  • Skydda dig mot solen – UVA får din hy att åldras i förtid, detta är något du självklart vill undvika. Genom att alltid ha solskydd i väskan och fylla på med denna flera gånger under dagen kommer du att undvika att din hud blir onödigt rynkig.
  • Rök inte, var normalviktig, undvik snabba kolhydrater och träna lagom. – Genom att ta hand om dig själv ökar du förutsättningen för att din hud ska må bra. Ha i åtanke att när du inte mår bra längre är din hud det första som tar skada.
  • Ät mycket bönor och linser – protein från växtriket skapar mer av ditt reparationshormon som får dig att må bra och se ungdomlig ut.
  • Överväg d-vitamin som kosttillskott. Många av de som bor i väst får för lite d-vitamin och därför är det bra att ta ett tillskott av detta.
  • Håll koll på din diet – genom att äta rätt och ge kroppen det som den behöver kan du hålla dig ung längre. Till exempel en medelhavsdiet med olivolja, fisk och skaldjur, samt mängder med grönsaker har visat sig vara bra för de som vill stoppa sitt åldrande. Att äta bra är en förutsättning för den som vill må bra och leva längre.
  • Träning – genom att hålla dig aktiv och vara aktiv i vardagen hjälper du din kropp att hålla igång. Det är viktigt att du tränar när du är ung, men ännu viktigare att du tränar när du blir äldre.

En av de största anledningarna till att man lever längre idag är sjukvårdens förmåga att hålla oss vid liv längre. Trots det vill man givetvis inte se ut som ett russin. Glöm inte bort att dricka mängder med vatten regelbundet, sannolikt dricker du redan nu för lite. Ha alltid en vattenflaska bredvid dig och se till att du dricker ett par om dagen. Då kommer du inte bara ha mer energi och må bättre utan även se yngre ut.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante