Färga håret hemma

Färga håret hemma

När man färgar håret hemma istället för hos en frisör kan man spara tusentals kronor. De allra flesta vet att när man går till en frisör kan slutsumman ofta snabbt bli hög och det är inte alltid man har eller vill lägga dessa pengar på sitt utseende. De allra flesta känner till att man kan färga håret hemma men det är långt ifrån alla som någon gång har vågat att testa på detta. Man är helt enkelt rädd för att förstöra håret och inte få ett resultat som är lika bra som hår frisören. Faktum är dock att om du vet vad du gör kan ditt hårsvall bli minst lika fint och det är inte speciellt svårt heller att färga håret på egen hand. Ta gärna hjälp av en vän och läs dessa tips och råd först.

  • Ju större förändring du vill göra, desto mer riskfyllt. Om du till exempel har korpsvart hår och vill bli riktigt blond kan det faktiskt vara bättre att gå till en frisör. Detsamma gäller om du vill göra en riktig komplicerad färgning med olika nyanser med mera, mycket kan du göra själv och ju mer erfarenhet du har, desto mer kan du göra. Ha dock i åtanke att färgningar sliter på håret. Du har däremot mycket god chans att få ett bra resultat om du till exempel vill färga utväxten, eller endast byta en nyans eller två. Detsamma om du har ljust hår och vill färga det mörkare.
  • Du behöver skydda huden från hårfärgen, skydda dig runt om hårfästet och dina händer. Se till att inga kläder är i kontakt med färgen.
  • Oavsett om du går till en frisör eller om du gör det på egen hand behöver du skydda ditt hår från klor efter att du har färgat det. Därför är det alltså en bra idé att undvika poolen, speciellt om du har mörkt hår. Ett blont hår kan få en grönaktig nyans av klor.
  • Välj rätt färg i butiken, genom att ta en titt på före och efter resultat på förpackningen kan du få en idé om vilken färg du är i behov av. Du kan faktiskt köpa hårfärg på många salonger idag och på så sätt kan din frisör hjälpa dig att välja rätt färg.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante