Solskydd är viktigt

Solskydd är viktigt

De allra flesta vet att solen är skadlig för hyn. I värsta fall kan man få cancer av att spendera för mycket tid i solen, andra gånger kan man få mycket rynkor och mörka fläckar som inte är alltför smickrande. Man vill inte bränna sig i solen och faktum är att det till och med är farligt att göra det. Därför är det viktigt att man skyddar sig när man är utomhus. Det finns många olika typer av solskydd som är lätta att ha med sig och som du kan smörja på under dagens gång. Om du bär smink bör du alltid se till att bära solskydd under ditt smink för att få ett ultimat skydd.

Det finns många myter om solskydd som det är värt att ta en titt på. Många anser nämligen att det är vackert att vara solbrun och att man ser frisk ut när man har en gyllenbrun färg som visar att man har spenderat timmar i solen, oavsett om man tycker detta eller inte är den bruna färgen ett sätt för kroppen att överkompensera med melatonin för alla de skadliga UV strålningarna som kommer från solen och även om kroppen gör vad den kan för att ta hand om det på egen hand är det inte tillräckligt och genom att applicera ett solskydd på kroppen kommer du att hjälpa kroppen samtidigt som den fortsätter att skapa melatonin. Du blir brun även med solskydd och det faktum att du vill bli solbränd är inte en anledning till att du ska undvika solskydd.

Tvärtom kan du till och med bli brunare med solskydd i och med att du kommer att kunna spendera mer tid i solen i och med att du inte bränner dig och behöver återhämta dig från solen. Det kommer att göra så att du får mer ut av sommaren och semestern och med hjälp av solskydd kommer allt att bli lite roligare. Du kommer helt enkelt inte behöva ligga inne på hotellrummet för att du har bränt dig och inte vågar vistas utomhus. När man mår bra så strålar man och därför bör du se till att använda solskydd, även under vintern om du vill ta hand om din hy på absolut bästa sätt hela året.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

dante